2011. július 1.

Moszkvában kapós a csorvási meggy

Három, négy megrakott kamion gördül ki a csorvási székhelyű Hunapfel Kft. gyümölcsöséből naponta. Meggyet szállítanak Moszkvába. Nagyon kelendő a garantáltan jó minőségű Békés megyei csemege. Sokan választják jövedelempótló bevételi forrásnak a meggy-szedést ezekben a hetekben a társaság gyümölcsösében.

Három, négy megrakott kamion gördül ki a csorvási székhelyű Hunapfel Kft. gyümölcsöséből naponta. Meggyet szállítanak Moszkvába. Nagyon kelendő a garantáltan jó minőségű Békés megyei csemege.

Sokan választják jövedelempótló bevételi forrásnak a meggy-szedést ezekben a hetekben a társaság gyümölcsösében. Évek óta híre megy, ha kezdődik a szezon, idén ezren jelentkeztek alkalmi munkára. Naponta jönnek a megye több településéről felnőttek, diákigazolványos és iskolalátogatási engedéllyel rendelkező fiatalok is.

Forrás: BEOL.hu

Újra itt a határszemlék ideje

A napokban megkezdődnek a határszemlék. A földhivatalok (ingatlanügyi hatóság) a határszemle keretében elsősorban a termőföld védelméről szóló törvényben előírt általános hasznosítási kötelezettség, továbbá az ideiglenes hasznosítási és a mellékhasznosítási kötelezettség teljesítését ellenőrzik.

Az általános, és az ideiglenes hasznosítási kötelezettség előírása a termőföldeket, valamint a mező-, erdőgazdasági művelés alatt álló belterületi földeket érintően áll fenn. A termőföldnek nem minősülő ingatlanokon (pl. beruházási területeken) a mellékhasznosítási kötelezettségnek kell eleget tenni.

A jogszabályok arra kötelezik a földhasználót, hogy a termőföldet a művelési ágának megfelelő termeléssel hasznosítsa, vagy termelés folytatása nélkül – a talajvédelmi előírások betartása mellett – a gyomnövények megtelepedését és terjedését megakadályozza. A szőlő és gyümölcsös művelési ágban nyilvántartott területeken a földrészleteket kizárólag a művelési ágának megfelelő termeléssel lehet hasznosítani.

A hasznosítási kötelezettség felróható elmulasztása esetén a földhivatalok földvédelmi bírságot szabnak ki.

A határszemlék a hasznosítási kötelezettség teljesítésének ellenőrzése mellett kiterjednek a termőföldek engedély nélküli hasznosításának feltárására, valamint a művelési ágak természetbeni és ingatlan-nyilvántartási egyezőségének vizsgálatára is.

Forrás: kormany.hu

Az Alföldi Tej UHT termékét is csaliként használja a Cora - Importáron jelent meg az üzletekben az Allelat

Vevőcsalogatóként használja a hazai tejfelvásárlási piacon vezető szerepet betöltő Alföldi Tej (AT)  Kft. ultra magas hőmérsékleten kezelt (UHT), 1,5 százalékos dobozos tejét is a Cora, amely az AT Allelat elnevezésű termékét az importból származó, nyomott árú UHT-tejekhez hasonló árszínvonalon hozta forgalomba a napokban. 


Az Allelat az élelmiszerláncban 135 forintos, irreálisan alacsonynak tartott literenként áron jelent meg, így árfekvése azokhoz a külföldi UHT-tejekhez igazodott, amelyek rendszeres árletörő hatást fejtenek ki a magyar piacon.

Az AT eredetileg Romániába szánt, bennragadt készletét értékesítette a Corának, amely a tételt literenként 110 forintért vásárolt meg. Ugyanakkor a 135 forintos fogyasztói ár lényegében csak a 18 százalékos általános forgalmi adót (áfa) tartalmazza, így arra például kereskedelmi költség vagy haszonkulcs nem rakódik. A „magyar tejtermékeknél” viszont a literenkénti kereskedelmi árrés sokszor 100-140 forintot is kitesz, ezért ezek – a vásárlók árérzékenysége miatt – egyértelmű versenyhátrányba kerülnek az olcsóbban forgalmazott importtejekhez képest.

Az árletörő hatású, importált UHT-tejekkel „hajszálra” azonos áron, 135 forintos literenkénti áron árulta a Cora az elmúlt napokban a székesfehérvári tejüzemet működtető Alföldi Tej Kft. Allelat elnevezésű, 1,5 százalékos dobozos termékét. Az eredeti csomagoláson magyar felirat nem szerepel, mivel a vállalat az Allelatot kifejezetten a román, a cseh és a szlovák piacon értékesíti. A termék tulajdonságairól és a gyártóról a dobozra utólag ragasztott, apró betűs magyar nyelvű címke tájékoztatja a hazai fogyasztókat.

Az AT egy román piacra szánt, bennragadt tételt adott el a Corának – közölte az agromonitor.hu-val Mélykúti Tibor, a társaság ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a vállalat a tavaszi tejtúlkínálat miatt nem adott túl Romániában a készleten és értékesítette azt belföldön. A Cora az UHT-tejet 110 forintos, a mai helyzetben reálisnak tekinthető literenkénti áron vásárolta meg – mondta az ügyvezető igazgató.

Mélykúti Tibor szerint a fogyasztói árból kitűnik, hogy a 135 forintos literenkénti ár valójában csak a 18 százalékos áfát tartalmazza, így arra kereskedelmi költség vagy haszonkulcs nem rakódik. Ugyanakkor más termékeknél – mint például a cég magyar termékcsoportjába tartozó, 2,8 százalékos tejénél – ma akár 140 forintos kereskedelmi árrés is megjelenik, mivel a 140 forint körüli átadási árhoz 280 forintos fogyasztói ár tartozik.

Más ágazati szakértők szerint az üzletláncok „kiszámíthatatlan” árpolitikája mögött az húzódik meg, hogy a 1,5 százalékos dobozos UHT-tejeket egyértelműen vevőcsalogató céllal forgalmazzák. Így a jórészt importból származó tejekkel szemben a drágább árképzésű magyar termékek egyértelműen versenyhátrányban vannak. Mint ismert, a külföldi UHT-tejek az elmúlt időszakban folyamatos feszültséget okoztak a hazai piacon. Egyes szakértők szerint a külföldi tulajdonú élelmiszerhálózatoknak csak részben érdekük, hogy magyar tejtermékeket forgalmazzanak. Időről-időre hozzájárulnak ugyanis ahhoz, hogy az „anyaországok” tejfeleslegeiket nyomott árakon más uniós tagállamokban vezessék le.  

Forrás: Agromonitor

Akvizíciót és 20 százalékos árbevétel-növekedést tervez az idén a Zimbo

A Zimbo Perbál Húsipari Termelő Kft. árbevétele tavaly elérte a 6 milliárd forintot, ebben az évben pedig 20 százalékos növekedést terveznek – jelentette ki Horváth Attila, a Zimbo-Bell csoport magyar tagjának ügyvezető igazgatója, a cégcsoport regionális vezérigazgatója. A dinamikus növekedés érdekében a cégnél – egyelőre nem részletezett – akvizíciót is terveznek.

A társaságnál átalakították a kínálatot, növelve a felső középkategóriás termékek arányát – mondta az ügyvezető igazgató az MTI-nek. Emellett a kivitel arányát is növelni kívánják, az idén az export aránya várhatóan eléri a 25 százalékot. Horváth szerint 2011-ben reális cél, hogy a Zimbo Perbál Kft. árbevétele elérje, illetve meghaladja a 7 milliárd forintot.

A gazdasági válság hatására átalakultak a fogyasztói szokások Magyarországon, és ehhez a Zimbónak is alkalmazkodnia kellett – jelentette ki az ügyvezető igazgató. Az emberek manapság ugyanis az olcsóbb, ám még mindig a prémium kategóriába tartozó feldolgozott hústermékeket keresik. Ezért döntöttek magyar gyártású új termékek bevezetéséről a belföldi piacra. Az egyes termékeket az anyavállalat fejlesztéseit alapul véve alakítottak a magyar fogyasztói igényekhez.

A Zimbo Perbál a környező országokban – főként Romániában, Szlovákiában és Csehországban – is erősíteni szeretné jelenlétét. Ezért azt tervezik, hogy a kivitelt a következő években 30-35 százalékkal növelik évente.

Forrás: Agromonitor

Alacsony oxigénszinten várják az almák a magasabb árat

Bővítette hűtőkapacitását a Hunapfel Kft. Most tesztelik az ötszázról nyolcszázharminc tonnásra növelt modern „Ultra Low Oxygen” technológiájú hűtőházat.

Nemesnyik István termelési vezető elmondta, a majd’ 130 millió forintos beruházás 35 százalékára nyertek EU-s forrást. A bővítést az indokolta, hogy éves szinten megtermett ezer tonnányi alma jelentős részét nem ősszel, nyomott áron, hanem tél végén, a tavaszi szezon elején, magasabb áron szeretnék értékesíteni. Ehhez viszont szükség volt a hűtőkapacitás növelésére.

— Ennek a technológiának az a lényege, hogy az utóérő típusú gyümölcsnél, vagyis az almánál lassítjuk az érés folyamatát azzal, hogy a 21 százalékos oxigénszintet 1,5 százalékra csökkentjük. Így februárban is éppen olyan az alma minősége, mintha frissen szedtük volna. Hűtőcelláink közül négyet speciális gyorshűtővel is felszereltünk, amellyel lehetővé válik, hogy a gyümölcs a legrövidebb időn belül elérje a kívánt szállítási hőmérsékletet.

Megtudtuk, meggyszezonban is kihasználják a bővítés adta lehetőségeket. Naponta három megtöltött kamion viszi az árut a vásárlókhoz, ám akad olyan helyzet, amikor zavar keletkezik a piacon, például nincs szabad kamion. Olyankor két napi leszedett termés is vár az elszállításra.

— Azért, hogy a szedés folyamatos maradhasson, mostantól hely is van hűtésre az esetleges gondok megoldásáig. Építettünk egy kamionrámpát, azzal pedig a rakodást könnyítettük — mondta a termelési vezető.

A társaság egyébként 90 hektáros saját és 40 hektáros integrált területen gazdálkodik. Jelenleg évente átlagosan 600 tonna étkezési és 400 tonna konzervipari meggyet, 1000 tonna almát, 300—400 tonna szilvát és 30—50 tonna cseresznyét takarít be.

Forrás. BEOL/AgroLine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Azonnali RSS-értesítésre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (2) 2015 (33) 2016 (11) 30km (1) Abo Mill (1) ÁFA (94) ÁFÉSZ (1) Afrika (1) Agárdi Pálinkafőzde (3) Agrana-Juice (2) Agrár kincseink (1) Agrár Széchenyi Kártya (1) Agrár-Vállakozási Hitelgarancia Alapítvány (1) agrárium (835) agrárkamara (117) Agri-Corn (1) Agricolae (1) Agrisk (1) Agro Rehab (1) Agro-Cirkó (1) Agrofert (2) Agromashexpo (8) AgroStratéga (5) Agrotec (1) Agrya (51) akciós újság (2) AKI (27) Aldi (31) Áldomás (1) Alföldi Hűtőipari Szövetkezet (1) Alföldi Tej (6) Alimentaria (2) alkohol (10) állateledel (2) állattenyésztés (80) allergén (3) alma (83) Almarégió (1) AMC (107) Amerika (22) Andol László (1) angolna (1) ÁNTSZ (2) Anuga (8) Aquarius-Aqua (3) ár (23) arab (1) árak (61) Aranynektár (3) Aranyponty (2) Aranyszalag Minőség (3) árpa (19) Aryzta (1) Arzenál (8) Asiafood (1) ásványvíz (42) aszalás (2) aszalt szilva (1) Auchan (96) Ausztria (37) Ázsia (1) babaétel (2) Babati és Társa (2) Bábolna (1) Bábolna Tetra (1) Baki Agrocentrum (1) Balaton (4) Balaton Bora (1) BalatonBor (1) Balatoni Szövetség (1) Barack-Virág (1) bárány (11) baromfi (128) Baromfi Coop (1) Bát-Grill (1) bébiétel (1) Békési Pálinka Centrum (3) Belgium (1) Bell (1) Belorusszia (1) Berettyóújfalui Tejporgyár (1) beszerzés (1) betétdíj (2) Bicskei Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt. (2) Biedronka (1) Bijó (1) bio (80) Bio-Funghi (2) biodiverzitás (2) BioFach (4) Biokontroll (1) Biokultúra (1) biológiai sokféleség (1) Biopont (1) birka (1) Bisnode (3) Bite (1) bivaly (2) BKIK (1) BLTZ-Invest (1) Bock (1) bodza (4) Bolyhos Pálinkafőzde (2) Bomba (3) Bonafarm (7) Bonbonetti (13) Bondafarm (3) Bonduelle (7) bor (400) Borháló (3) Borsodi Sörgyát (5) Bosznia (2) Brandbank (1) brokkoli (1) BSCS (1) BTT (8) Budapest Bank (2) Budapest márka (1) Bulgária (6) Burger King (1) burgonya (31) Buszesz (3) búza (70) Bükki Sajt Manufaktúra (1) Campden (1) Capriovus (1) CBA (54) cékla (1) CEMW (1) Cerbona (8) Cézár Pincészet (1) Cezar Winery (1) Chef (1) Chile (1) Chio (6) chips (2) chocome (1) címke (31) Ciprus (1) citromsav (2) civil (13) Civita (2) Claessens Group-Agrár (2) Coca-Cola (6) Cool Foods (1) Coop (52) Cora (18) Cornexi (2) Corvinus Egyetem (7) Crown Foods (1) cukkini (3) cukor (53) cukorrépa (7) cukrászda (9) CSA (1) csabai kolbász (5) családi gazdálkodás (20) Csányi Pincészet (2) Csehország (71) Csenger Food (1) cseresznye (13) Cserpes (3) csicsóka (1) csiga (1) csokoládé (26) csomagolás (50) Dagent (1) Dánia (1) Danone (5) Danubia-Frucht Szövetkezet (1) Danubiana (1) Debreceni Csoport (8) Debreceni Egyetem (10) DélKerTész (2) Detki (4) diabetikus (1) díj (19) dió (9) dm (2) Dr. Oetker (4) Dreher (7) DuPont (1) ecet (2) Edeka (1) édesség (50) EDI (1) Edutus (1) ÉFOSZ (28) Egervin (1) egészség (7) Egri Korona Borház (1) Együtt a fogyasztókért (1) EIP-AGRI (2) Eisberg (3) EIT (1) EKÁER (1) ÉKASZ (2) Eko (1) élelmiszer (2050) élelmiszer-biztonság (80) Élelmiszerbank (5) élelmiszeripar (140) Élelmiszerklub Alapítvány (45) Élelmiszerkönyv (20) Élelmiszerlavina (1) Élő Tisza (2) EN (9) energiaital (12) ENSZ (4) eper (8) Erasmus+ (14) eredetvédelem (4) Erős Pista (1) értékesítés (2) Észtország (2) ételízesítő (4) étolaj (5) EU (710) EUIPO (1) Euro TÉSZ (1) EuroTier (1) Év teméke (1) Évkerék Ökotanya (1) Expo 2015 (3) export (3) EY (1) fagylalt (1) Famíliatészta (1) Family Frost (1) FAO (41) Farmer Expo (6) FATOSZ (3) FÉBÉSZ (1) Fehéroroszország (1) felmérés (7) FÉLT (1) fenntarthatóság (6) Ferrero (1) Fevita (2) fiatalok (17) Finnország (1) Fino Food (3) Fitorex (1) Fiwi-Hűt (2) Fogatos-Drink (1) foglalkoztatás (1) fogyasztás (56) fogyasztóvédelem (22) fokhagyma (6) Fonte Viva (1) Food Analytica (1) Foodapest (5) Foodpanda (1) FoodScan (1) Fornetti (14) Főkefe (1) földművelésügy (1) Franciaország (33) FrieslandCampina (8) Fritz Pince (1) Fruit Logistica (5) Fruitbonbon (1) FruitVeb (66) FSIS (1) funcionális (1) FuturAqua (1) Füstli (1) fűszer (3) Fűszerész (1) fűszerpaprika (19) Fűzvölgyi Agrár (1) G'Roby (3) gabona (150) Gabonakutató (1) Gabonaszövetség (1) Galgafarm (1) Galgamenti Mezőgazdasági (1) Gallfood (2) Gallicoop (17) Gallus (1) Gallus Baromfi Tenyésztő és Keltető (1) Garden (1) Gazdaháló (1) gazdák (4) gazdaság (148) Gazdatanács (1) Gere (1) Germelyi (1) gesztenye (2) GfK (42) GISZ (1) Givaudan (1) GKI (57) Gloster (1) GMO (68) GMO-mentes Magyarországért Egyesület (1) gomba (14) GOSZ (7) GOV (2) görögdinnye (103) Görögország (2) Gramex (1) Grand Tokaj (1) Greenpeace (2) GRoby (2) Grüne Woche (7) GS1 (2) GVH (31) gyakornok (2) gyerekek (20) Gyermelyi (8) gyógynövény (10) gyorsfagyasztott (2) Győri Előre (1) Győri Keksz (2) Győri Likőripari (1) Győri Szeszgyár (1) Gyulahús (15) Gyulai Hús (21) gyulai kolbász (1) gyümölcs (224) gyümölcslé (13) Gyümölcspárlat Bt. (1) hagyma (9) hal (86) halászlé (3) Halház (1) Hand Kft. (1) Hangya (7) Harangod-Mag (2) Haribo (3) Havita-TÉSZ (1) háztáji (18) Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (14) Heineken (8) Hell (10) helyi termék (33) HENT (1) Herbárium (1) Herbro (1) Hermann Ottó Intézet (2) Hey-ho (2) Hiper.hu (1) Hipp (2) HÍR (6) HITA (1) Hódkertész (1) hogyan (1) Holland Alma (1) Hollandia (1) Hongkong (1) honlap (2) Honvéd Húsker (1) Hortobágyi Halgazdaság (1) Hortobágyi Lúdtenyésztő (1) Horvátország (13) HOTREC (1) Hu-Food Day (1) Hubai Ökorfarm (1) Hunapfel (1) hungarikum (74) Hungaro-Food 2009 (2) HungaroPasta (1) Hungary Meat (2) Hungast (1) Hungerit (11) hús (68) Húscéh (3) Húscsarnok (1) húsvét (56) Hússzövetség (8) hüvelyes (3) IFE (1) IKSZ (1) IKSZT (2) ILSI (1) Imperial Best (1) INBÉ (1) informatika (1) innováció (24) InterCool (2) InterMeat (1) InterMopro (1) internet (45) Intersnack (14) iskola (37) Italiagro (1) Izreael (2) Jacques Liszt (1) január (1) Japán (6) Jász-Tész (2) Jásztej (1) jégkrém (1) joghurt (2) Jono Yogo (1) Jordánia (1) juh (25) Juhász Testvérek Pincészet (1) K&H (1) Kabai Cukorgyár (1) kacsa (1) Kaiser Food (2) kakaó (4) kamara (8) kampány (5) Kamrapolc (1) Kanada (4) Kanizsa Pékség (1) KAP (34) Kaposvár (5) Kaposvár Kincse (1) Kaposvári Egyetem (2) káposzta (7) Kapuvári Bacon (2) Kapuvári Hús (12) karácsony (26) karalábé (3) karfiol (1) kartell (2) kávé (1) kaviár (1) Kazahsztán (1) KE (1) kecske (7) Kecskeméti Konzerv (4) Kékkúti (8) Kelet-Mecsek Mezőgazdasági (1) kelkáposzta (3) kenyér (69) képzés (94) kereskedelem (489) kereskedelmi márka (13) kertészet (32) kézműves (31) kiadvány (6) kiállítás (172) Kína (15) Kinizsi 2000 (1) kistermelő (96) Kiváló Magyar Élelmiszer (5) Kiváló Minőségű Sertéshús (8) kivi (1) KKASE (1) klaszterek (4) Knorr (1) Koch (1) kolbász (8) Kométa (15) kommunikáció (5) konzerv (13) konyhakert (5) Kopint-Tárki (27) Koronás Tojás (1) Koszovó (2) Kotányi (2) köles (1) környezetvédelem (44) Körös-Maros Biofarm (1) Kőröstej (10) közétkeztetés (54) közigazgatás (4) közösségi (13) Közösségi Agrármarketing Kódex (1) Kraft Foods (5) KSH (124) kukorica (91) kutatás (18) Kutatók Éjszakája (1) külföld (16) kürtőskalács (2) Lactalis (1) Lakto (1) lángos (1) Leader (1) lekvár (13) Lengyelország (76) Léta-tészta (1) Lettország (2) liba (3) libamáj (8) Lidl (66) Lipóti (10) liszt (13) Litvánia (1) logisztika (6) lóhús (1) lúd (2) LZ (5) Magnit (2) Magor.hu (1) Magro (1) magyar (139) Magyar Cukor (10) Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (1) Magyar Dinnyetermelők Országos Szövetsége (1) Magyar Édességgyártók Szövetség (3) Magyar Gasztronómiai Egyesület (4) Magyar Hűtő- és Konzervipari Szövetség (1) Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség (1) Magyar József (1) Magyar Kereskedelmi Szövetség (1) Magyar Márkaszövetség (4) Magyar Nemzeti Kereskedőház (9) Magyar Pulykaszövetség (1) Magyar Szója Nonprofit (1) Magyar Turizmus (6) Mahal (1) mák (3) Makói Hosszúgyökér (1) málna (3) malom (2) mandula (2) mangalica (12) margarin (1) Margitsziget (1) marhahús (49) márka (3) márkák (8) marketing (48) Martfűi Sörgyár (1) Master Good (8) MÁSZ (1) Match (9) Matusz-Vad (3) MBSZ (1) McCain (1) McDonalds (6) MDOSZ (3) Mecsek Füszért (1) Mecsek Portéka (1) Medi-Fruct (1) medvehagyma (1) meggy (32) méh (6) MÉHKE (1) mentes (1) MÉTE (2) Metro (23) méz (69) mezőgazdaság (1) MGSZH (2) Milánói Expo (1) Minna (2) Mintamenza (3) Mirelite (1) Mirsa (5) Mizse (1) MKSZN (7) MLBKT (1) Mlinár (3) MNKH (2) MNVH (12) mogyoró (2) Moldova (2) Mondelez (5) Mongólia (2) Monsanto (2) Montenegro (3) Mórich (1) MOSZ (7) Mozgó Piac (1) MSSZ (2) MTA (3) mustár (1) MVH (6) NAGISZ (1) Nagy-Britannia (21) Nagy-Hegyes Hús (1) Nagybani Piac (7) Nagykörű (1) NAIK (3) NAKVI (11) Nánási portéka (2) nano (1) Naponta (2) napraforgó (33) Naszálytej (3) Natural Meat (1) NaturAqua (2) natúrpark (1) NAV (3) NÉBIH (64) Németország (95) Nemzeti Cégtár (4) Nemzeti Park (2) Nemzeti Turisztikai Tanácsadó Testület (1) nemzetközi (4) NÉNYP (1) Nestlé (20) NETA (4) NFH (7) Nias (1) Nielsen (65) NMHH (1) Nobilis (3) Nopack (1) Nordsee (1) Norvégia (2) Novro (1) nők (3) növénytermesztés (6) NT (1) Nutella (1) Nyíregyházi Kenyérgyár (1) nyomonkövetés (1) nyúl (6) OECD (2) OÉTI (7) OGYEI (1) OGYÉI (1) OHK (1) OKJ (1) OKSZ (43) OKTF (1) olajtök (1) Olaszország (27) olivaolaj (1) OMÉK (37) OMME (3) Opten (2) Oroszország (113) OSI Food Solutions (1) Ostoros-Novaj Bor (1) OSZK (1) OSZT (1) Osztermayer Miklós (1) Óvártej (2) ökológia (6) ÖMKi (6) ÖRT (1) őstermelő (25) őszibarack (9) Pacsai Baromfifeldolgozó (1) padlizsán (3) palacsinta (1) pálinka (71) pálmaolaj (1) Palóc (1) pályázat (222) Pannon Fine Food (2) Pannon Magbank (1) Pannonhalmi Főapátság (2) PannonMill (5) Pannontej (1) Panta Aqua (1) Panyolai Szilvórium (1) Pápai Hús (17) paprika (31) paradicsom (22) pazarlás (15) Pécsváradi Aranycipó (1) Pek-Snack (1) Pékműhely (1) péksütemény (46) Pékszövetség (3) pénzügy (111) Pénzügykutató (1) Penny Market (10) Pepsi (1) Pet-Pack (2) Petrányi Pincészet (1) pezsgő (9) Pharmapolis (1) piac (116) piackutatás (10) Piackutatás Napja (2) Pick (23) pincefalvak (1) Piros Arany (1) pirospaprika (6) pisztráng (1) pizza (1) PLMA (1) Plus (1) pogácsa (3) Polagra-Food (1) póréhagyma (2) Portugália (3) posta (1) Pölöskei Szörp (1) PP (1) Príma Pék (1) Prodexpo (3) Profi (6) promóció (21) ProWein (5) pulyka (14) Pulyka-Java Kft. (1) Puskin Tej (1) PwC (5) racka (1) rágcsálnivaló (6) Rauch (3) Reál (6) Red Bull (2) reklám (13) REL (3) rendezvény (167) repce (26) retek (1) Rewe (6) Rézangyal (5) ribizli (1) rizs (1) Rohn (1) Roll'M Food (1) Románia (84) Róna Péter (2) Rondo (2) ropi (1) rozs (4) rövid ellátási lánc (8) SafeBrand (2) Sága Foods (9) sajt (28) sárgabarack (17) sárgadinnye (6) Sárospatak-Hungária (1) Sárospatak-Hungária Édesipari (1) savanyúság (1) Sebestyén Kft. (1) sertéshús (289) SGS (2) SIAL (4) Sikér (3) Sió (2) Sirha (7) Slow Food (3) (4) Sole-Mizo (6) Solum (3) Sólyom (1) sonka (15) Sonnentor (1) Soproni Sör (3) sóska (3) sör (69) Sörszövetség (2) Spanyolország (6) Spar (67) spárga (6) spenót (3) Spiller (1) Sport szelet (2) statisztika (4) Stühmer (1) Superior Taste Award (1) Surjány-Hús (2) sütemény (2) Svájc (1) Syngenta (5) szabadalom (3) szalámi (2) szaloncukor (4) szamóca (1) Szamos (1) Szarvas (1) szarvasgomba (2) Szarvasi Agrár (1) Szarvasi Mozzarella (1) Szatmári Konzervgyár (2) Szatmári Malom (1) Szatyorbolt (1) Szaúd-Arábia (1) Szautner Péter (1) Szegedi Tudományegyetem (1) Szekszárd (1) Szemerey (2) szendvics (2) Szentesi (1) Szentkirályi (25) Szerbia (25) Szerencsi Bonbon (1) SZIE (4) Szilas Food (1) szilva (6) Szlovákia (85) Szlovénia (10) szociális (1) szója (10) szőlő (63) szörp (4) szövetkezet (13) SZTNH (1) Szuhamenti Agrár (1) Szupermenta (1) szürkemarha (5) Tájaink ízei (1) találkozó (9) Tamási-Hús (1) tanácsadás (5) tanulmány (2) tanúsítvány (1) tápérték (1) táplálkozás (35) Tarpai Manufaktúra (5) társadalmi szerepvállalás (1) Taylor Wessing (1) TCC (1) Tchibo (1) tea (1) technika (4) Tedej (2) tej (212) tejtermék (23) téliszalámi (2) Tengelmann (1) termékadó (5) termékdíj (11) terméktanács (52) termelői közösség (3) természetvédelem (1) termőföld (14) Terra Hungarica (1) Terra Madre (2) Tesco (123) TÉSZ (10) teszt (6) tészta (11) TÉT (1) Tetra Pak (14) Thai President Food (1) Thaiföld (1) The London International Wine Fair (1) Tisza-Coop (1) Tisza-TK (1) Tisza-TK Projekt (1) tojás (94) Tokaj (18) Tokaj Kereskedőház (20) Tokaj Nobilis (1) Tokaji Borvidék Fejlesztési Tanács (2) Tolnatej (4) torma (9) tökmag (1) Törley (4) Törökország (9) Tranzit Food (3) traszzsírsav (7) tréning (3) tritikálé (1) TTIP (2) túró (1) Túró Rudi (3) Tutti (3) TVE (1) uborka (4) Ukrajna (9) Unicum (1) Unilever (4) Unio Coop (1) Univer (11) Urbán és Urbán (3) üdítőital (13) vad (14) vadászat (1) Vadex (3) vaj (3) Vajdaság (1) vállalkozás (17) válság (6) Várda-Drink (2) Varga Pincészet (7) vásárlás (31) Védegylet (2) védjegy (71) vendéglátás (61) Veritas Gold (1) versenyképesség (6) Vesd bele magad (1) vetőmag (51) Vetőmag Szövetség (5) vezetés (2) VHT (30) Vidék Minősége (1) vidékfejlesztés (57) videó (31) Vietnám (2) világ (23) Villány (3) Villányi Marketing Műhely (1) Villányi-Vad (1) VIMOSZ (3) Virágoskút (1) virsli (7) Visegrád (10) Vitafort (1) Vitamin Szalon (1) Vitaricum (1) víz (10) VOSZ (5) VSZOSZ (1) Waberer (2) WEF (1) Wewalka (1) WFP (1) WHO (3) Wiesbauer (1) Wiesbauer-Dunahús (1) Wine Fair (1) Y Pulyka (1) Yaso (1) Zalabaromfi (1) Zalaco (2) Zalai Baromfi (11) zeller (1) Zemplén Csokoládégyár (1) Zemplén-Hús (2) Ziegler (1) Zimbo (1) Zott (1) zöldborsó (6) zöldség (165) Zöldség Farm (1) Zöldségek Zöldfüzete (19) Zöldségmag (1) Zwack (10) Zsindelyes Pálinkafőzde (2)

Hírszemle archívum